Image Alt

Jack Rabbit

  >  Nieuws   >  Jack Rabbit sponsort Laser Doppler Imaging voor Radboud Ziekenhuis

Jack Rabbit sponsort Laser Doppler Imaging voor Radboud Ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis, onderdeel van het Radboud UMC, had een grote wens voor de brandwondenafdeling. Men wilde graag een Laser Doppler Imaging apparaat hebben waarmee de diepte van de brandwonden bij kinderen goed kan worden ingeschat. De diepte van de brandwond bepaalt of er een operatie, een huidtransplantatie, wel of niet nodig is. Een brandwond van volledige dikte wordt geopereerd, maar ook brandwonden bij kinderen die niet binnen twee weken genezen worden geopereerd om ernstige littekenvorming te verminderen. Het is fijn om binnen 48 uur alle brandwonden goed te kunnen inschatten qua diepte zodat er direct het juiste plan kan worden gemaakt. De aanschaf van het apparaat werd mogelijk gemaakt door meerdere sponsoren waaronder dus ook de Jack Rabbit Foundation.