Image Alt

Jack Rabbit

  >  Nieuws   >  Jack Rabbit steunt Driekoningen intocht in Den Bosch

Jack Rabbit steunt Driekoningen intocht in Den Bosch

Traditioneel verwelkomt Den Bosch jaarlijks de Drie Wijzen uit het Oosten; Balthasar, Caspar, en Melchior. De Driekoningenintocht kent een lange traditie. Al sinds 1935 volgen de koningen de Bijbelse ster op weg naar de kerststal in de Sint Jans Kathedraal om het pasgeboren kind hun geschenken aan te bieden.

Op kamelen worden de koningen omringd door een grote hofhouding en herders en schapen, en veel kinderen met lampionnen. Maar niet alleen de koningen nemen een geschenk mee. De kinderen die meelopen in de intocht wordt gevraagd om ook een geschenk mee te nemen. Bijvoorbeeld speelgoed wat weer wordt geschonken aan kinderen die niet of geen geschenken krijgen. Dit idee wordt het vierde geschenk genoemd. Een mooi initiatief wat Jack Rabbit graag ondersteund.