Image Alt

Jack Rabbit

  >  Nieuws   >  Ome Willem op de kinderafdeling

Ome Willem op de kinderafdeling

Een bijzonder cadeau voor de afdeling Kindergeneeskunde van het Spaarne Ziekenhuis. Ome Willem (Edwin Rutten, ambassadeur Jack Rabbit Foundation) en 12 kinderen van de Floris Jozefschool uit Vogelenzang, reikten op dinsdag 15 november toyboxen uit.

De toyboxen zijn rijkelijk gevuld met speelgoed en boeken en geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen.

De toyboxen werden uitgereikt in de speelkamer van de afdeling Kindergeneeskunde. Na het officiële moment zong Ome Willem liedjes met de kinderen van de school en kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Ook bezocht hij een aantal zieke kinderen op de kamer.

Kunstweek brengt geld op

Op initiatief van de Vogelenzangse kunstenaar Frank Stolk organiseerde de Floris Jozefschool in juni 2011 een kunstweek waarin allerlei kunstgerelateerde activiteiten plaatsvonden. Zo maakten de kinderen allerlei straattekeningen, werden schilderijen verkocht, waren er exposities en kon men een kunstroute volgen door het dorp. Met geld dat de kinderen hebben opgehaald voor de activiteiten zijn de toyboxen gekocht. Deze komen van de Jack Rabbit Foundation. De keuze om de boxen aan de kinderafdeling van het Spaarne Ziekenhuis te geven was snel gemaakt. Het is namelijk het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor de inwoners van Vogelenzang. Het Spaarne Ziekenhuis is erg blij met de toyboxen!