Image Alt

Jack Rabbit

  >  Nieuws   >  Ome Willem deelt cadeaus uit in Spaarne Ziekenhuis

Ome Willem deelt cadeaus uit in Spaarne Ziekenhuis

HOOFDDORP – De kleine – en iets grotere – ’rakkers’ zaten gisterochtend vol ongeduld te wachten in het Spaarne Ziekenhuis op de komst van acteur en zanger Edwin Rutten (68). Hij deelde als zijn bekendste personage, Ome Willem, dozen vol speelgoed uit aan zieke kinderen op de jeugdafdeling.

,,Hebben jullie Ome Willem wel eens gezien?’’, vraagt Rutten aan de aanwezige twaalf scholieren van de Floris-Jozefschool in Vogelenzang en twee ziekenhuispatiëntjes. Bij sommigen komen de woorden ’joepie de poepie’ en ’broodje poep’ enigszins verlegen over de lippen. ,,Wat een onzin, toch?’’, vervolgt de acteur met een knipoog.

Hij is gisteren naar het Hoofddorpse ziekenhuis gekomen als ambassadeur van de Jack Rabbit Foundation, een instelling die strijdt voor een prettiger ziekenhuisverblijf voor kinderen. Deze stichting heeft 1440 euro gekregen van de scholieren van de Vogelenzangse basisschool. Geld dat zij in juni bij elkaar hebben geschraapt met allerlei kunstactiviteiten.

Van die euro’s zijn zes dozen vol speelgoed gekocht, bedoeld voor zieke kinderen. Daarom is het clubje scholieren naar het Spaarne Ziekenhuis gekomen. Maar de cadeaus zijn al snel vergeten als ze Rutten zien.

En Rutten? Hij geniet zichtbaar van de aandacht. Volgens de acteur is hij niet in het ziekenhuis als Ome Willem, maar ’gewoon als Edwin’.