Image Alt

Jack Rabbit

  >  Nieuws   >  Opening Jack Rabbit Room in VU Medisch Centrum groot succes!

Opening Jack Rabbit Room in VU Medisch Centrum groot succes!

Een bezoek aan het ziekenhuis is voor een kind vaak een ingrijpende gebeurtenis. Zelfs een eenvoudig onderzoek, kleine ingreep of een MRI-scan laten vaak een diepe indruk achter.

Speciaal voor deze kinderen is er een Jack Rabbit Room ingericht in het VU Medisch Centrum te Amsterdam, die op 16 april jl. met groot succes geopend is. In de verkoeverruimte is een kindvriendelijke en kleurrijke omgeving ingericht, waar kinderen die een MRI-scan moeten ondergaan bij kunnen komen van de narcose. De Jack Rabbit Room is o.a. uitgerust met een tv-kast, dvd-speler, speeltafel en zitzakken, zodat de kinderen zich goed kunnen vermaken en ontspannen.

Tijdens de opening kwamen diverse sprekers aan bod, waaronder Marjo van der Knaap (kinderneuroloog), Deirdre Thöne-Passchier (anesthesioloog), Jeroen Vermeulen (kinderneuroloog), John Roord (Hoofd Kinderkliniek) en Willemijn Smulders (Jack Rabbit Foundation). Bovendien werd de opening aangekleed door een optreden van Ome Willem en Gemma Glitter zodat de kinderen weer heel even vergaten dat ze in het ziekenhuis waren.