Laatste nieuws


Jack Rabbit steunt Driekoningen intocht in Den Bosch

Traditioneel verwelkomt Den Bosch jaarlijks de Drie Wijzen uit het Oosten; Balthasar, Caspar, en Melchior. De Driekoningenintocht kent een lange traditie. Al sinds 1935 volgen de koningen de Bijbelse ster op weg naar de kerststal in de Sint Jans Kathedraal om het pasgeboren kind hun geschenken aan te bieden.

Op kamelen worden de koningen omringd door een grote hofhouding en herders en schapen., en veel  kinderen met lampionnen. Maar niet alleen de koningen nemen een geschenk mee. De kinderen die meelopen in de intocht wordt gevraagd om ook een geschenk mee te nemen. Bijvoorbeeld speelgoed wat weer wordt geschonken aan kinderen die niet of geen geschenken krijgen. Dit idee wordt het vierde geschenk genoemd. Een mooi initiatief wat Jack Rabbit graag ondersteund.


Jack Rabbit krijgt donatie van 4134,48 Euro!

Jack Rabbit werd onlangs blij verrast. Het juridisch genootschap ‘s- Hertogenbosch heeft een bedrag van maar liefst 4134,48 Euro gedoneerd aan de stichting.

Een prachtig bedrag waar weer een aantal mooie kinderprojecten in ziekenhuizen voor kunnen worden gerealiseerd. Namens alle kinderen enorm bedankt! 


Jeroen Bosch ziekenhuis blij met Jack Rabbit paspoort!

Het Jack Rabbit paspoort is een groot succes. Inmiddels is het paspoort aan haar derde druk toe. Dat betekent dat er inmiddels al 50.000 paspoorten zijn verspreid in Nederland.

Het paspoort is bedoeld voor kinderen die het ziekenhuis bezoeken en helpt hen op een speelse wijze met de voorbereiding en het verblijf in het ziekenhuis. Op de dagbehandeling van de kinderafdeling word het paspoort al jaren gebruikt. “Kinderen vragen er ook naar “aldus Yvonne Pulles van het JBZ in Den Bosch “. “Gemiddeld krijgen acht kinderen per dag het paspoort “. In Den Bosch worden op jaarbasis ongeveer 2500 paspoorten verspreid. Maar het paspoort wordt inmiddels in ziekenhuizen in heel Nederland gebruikt.  Mede dankzij diverse sponsoren werd het mogelijk om het paspoort landelijk uit te rollen. En met succes!

Omdat ieder kind een gelukkige toekomst verdient.
ANBI