Laatste nieuws


Jack Rabbit sponsort Ipads en VR brillen voor gipskamer Amphia Ziekehuis Breda

Het Amphia ziekenhuis in Breda werd verblijd door Jack Rabbit met Ipads en VR brillen voor de gipskamer.

Het idee is om kinderen tot de leeftijd van 18 jaar middels de VR bril afleiding te geven bij het aanbrengen van gips, en het verwijderen van gips. Gips verwijderen kan met een schaar of met een zaag. Met name de laatste methode kan op kinderen nogal angstaanjagend overkomen, alhoewel het volledig veilig is. Door de bril en de getoonde animatie is het kind afgeleid en bevindt zich als het ware in een andere wereld. Afgesloten van de buitenwereld is er minder angst voor de gipsbehandeling. De effecten van de VR bril worden bijgehouden middels een onderzoek dat later gepubliceerd zal worden. Bij de officiële ingebruikname op 21 januari was ook  Dr. Christiaan van Bergen , orthopedisch chirurg van het Amphia aanwezig. Hij is gespecialiseerd in kinderorthopedie en initiatiefnemer van dit project. 


Jack Rabbit steunt Driekoningen intocht in Den Bosch

Traditioneel verwelkomt Den Bosch jaarlijks de Drie Wijzen uit het Oosten; Balthasar, Caspar, en Melchior. De Driekoningenintocht kent een lange traditie. Al sinds 1935 volgen de koningen de Bijbelse ster op weg naar de kerststal in de Sint Jans Kathedraal om het pasgeboren kind hun geschenken aan te bieden.

Op kamelen worden de koningen omringd door een grote hofhouding en herders en schapen., en veel  kinderen met lampionnen. Maar niet alleen de koningen nemen een geschenk mee. De kinderen die meelopen in de intocht wordt gevraagd om ook een geschenk mee te nemen. Bijvoorbeeld speelgoed wat weer wordt geschonken aan kinderen die niet of geen geschenken krijgen. Dit idee wordt het vierde geschenk genoemd. Een mooi initiatief wat Jack Rabbit graag ondersteund.


Jack Rabbit krijgt donatie van 4134,48 Euro!

Jack Rabbit werd onlangs blij verrast. Het juridisch genootschap ‘s- Hertogenbosch heeft een bedrag van maar liefst 4134,48 Euro gedoneerd aan de stichting.

Een prachtig bedrag waar weer een aantal mooie kinderprojecten in ziekenhuizen voor kunnen worden gerealiseerd. Namens alle kinderen enorm bedankt! 

Omdat ieder kind een gelukkige toekomst verdient.
ANBI